Signaler och kommunikation

Traditionellt när man jobbar med tryck så läggs hjälpen/trycket till och när hästen går undan så tar man bort hjälpen/trycket. När vi lärt in övningen med positiv förstärkning vill hästen utföra beteendet frivilligt och helst hela tiden, då behöver vi sätta på en signal snarare för att kunna reglera när vi vill att hästen ska utföra övningen.

Just i hästträningen är det viktigt att få beteenden under pålitlig signalkontroll. Övningar som utförs utan att signalen har getts kan lätt blir farliga (t ex stegring).

Här går vi in i detalj på detta med signaler, för även om man gjort det flera gånger redan så ser man saker med nya ögon och det kommer nya funderingar hela tiden. Men det är så viktigt allt eftersom hästen får en större repertoar med saker den kan.

Signalkontroll (stimuluskontroll)

Ett beteende sägs vara under stimuluskontroll om beteendet visas när signalen ges, om beteendet inte visas när en annan signal ges och när beteendet inte visas när ingen signal ges.

För att lära in en signal belönas först beteendet. När djuret utför övningen varje gång och korrekt lägger man till signalen. Signalen ges just innan beteendet visas och belönas. Alla övningar som utförs utan signal blir sedan ignorerade.

Start 6 april

Hästträning online..hur går det till?

Vi har skapat fyra veckors lektions- och träningsplaner med olika tema som du följer helt i din egen takt. Träna din häst i trygga hemmamiljön när du själv vill.

Varje onlinekurs innehåller videor, pdf-filer och annat relevant som vi släpper varannan måndag. Detta blir åtta intensiva veckor med självstudier eller även feedback om du väljer premiumvarianten. En onlinekurs är intensiv, men tar dig och din häst effektivt framåt på åtta veckor.

För feedback i premiumkurserna behöver du kunna filma och ladda upp filmer via youtube eller facebook. Vi svarar och kommenterar minst två gånger/ vecka.

Premiumkurser har startdatum, vi samlar er i en facebookgrupp där vi alla kan kommunicera och stödja varandra.800,00 kr
Please select variants first